Etiketler

Ev hizmetlerinde 10 günden fazla çalışanların sigortası nasıl yapılır ve pirim günleri ödemesi?

Ev hizmetlerinde 10 günden fazla çalışanların sigortalı nasıl yapacağınız ve pirim ödemelerini nasıl kolay ve pratik bir yöntemle ödeyebileceğiniz söyleyeceğim. Yaklaşık olarak 1.5 milyon ev hizmetlerinde çalışan kişiyi ilgilendiren bu konu, T.C. kimlik numaranız ve e devlet şifreniz ile internet üzerinden sorunsuz bir şekilde halledebileceksiniz.

Ev hizmetlerinde 10 günden fazla çalışanların sigortası yapılması ve ödenmesi konusunda şu sıralamayı uygulayınız:
  • Bu uygulama ayda 10 gün ve daha fazla sigortalı çalıştıranlar kolay işverenlik uygulamasından yararlanması hedeflenmiş ve bu doğrultuda basit işlemlerle protokollere fazla bulaşmadan işlemlerinizi yapabilmeniz için; “EV HİZMETLERİNDE ON GÜN VE DAHA FAZLA ÇALIŞTIRILACAKLARA İLİŞKİN BİLDİRGE” (buradan alabilirsiniz) çalışan ve işveren bölümleri eksiksiz doldurularak sosyal güvenlik il müdürlüklerine/sosyal güvenlik merkezlerine başvurmanız yeterli olacaktır. (Bildirgede; Sigortalının işe giriş tarihi, Sigortalıya ödenecek ücrete göre belirlenecek, günlük kazanç, Sigortalının ayda kaç gün çalışacağı gibi bilgiler yar almaktadır. Ev hizmetinde çalışma nedeni Bilgileri bulunmakta olup sigortalı ve işveren tarafından imzalanıp çalışmanın başladığı ayın sonuna kadar Kuruma verilmesi verilecektir.) Hatta müdürlüklerden bu konuda yardım da alabilirsiniz.
  • Bu bildirge ile işyeri bildirgesi, işe giriş bildirgesi, aylık prim ve hizmet belgesi ve işten ayrılış bildirgesi de birleştirilmiştir. 
Ev hizmetlerinde 10 günden fazla çalışanların sigortası yapılması için yukarıdaki belge ile birlikte müdürlüğe başvurduktan sonra e devlet üzerinden ödemelirinizi yapabilirsiniz.

Ev hizmetlerinde 10 günden fazla çalışanların pirim ödemesini e-devlet üzerinden nasıl öderim? 
  1. Birinci yapmanız gerken bir e devlet şifresini almanız,
  2. Daha sonra T.C. kimlik numaranız ve e devlet şifresiyle PRİM ÖDEME (buradan ulaşbilirsiniz) bölümünden giriş yapmanız. 
  3. Daha sonra karşınıza ekrandan;
  • Sorgu türü bölümüne diğer ödemeleri seçiniz
  • Sorgu tipi bölümüne en altta bulunan EK-9 hizmet tamamlama tahsilatı bölümünü seçmeniz
  • Sicil no yerine de pirimi ödeyenin T.C. kimlik numarasını girmesi,
  • Güvenlik kodunu girdikten sonra da borç sorgula butonunu tıkladığınızda hemen ekranın altında borcunuzu öğerebilirsiniz. Borcunuzu seçtikten sonra ödeme yapmak için tıkladığınızda, karşınıza nasıl ödeme yapacağınaza dair seçenekler çıkıyor. Size uygun kredi kartını veya banka kartını seçtikten sonra ödemenizi yapabilirsiniz.

Artık bundan sonra sürekli olarak buradan pirim ödemelerinizi müdürlüklere gitmeden rahatlıkla yapabilirsiniz.