Etiketler

TC Kimlik No ile SGK Sorgulama

SGK'nın çalışanlar ve kendi hesabına çalışanlar için oluşturduğu sorgulama ekranı emekçilerin hayatlarını kolaşlaştırıyor. Bu kolyalığı sağlayan ise de T.C. kimlik no ile SGK sorgulama yapma imkanı bulabilmesi. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için uyguladığı T.C. kimlik no ile diğer devlet kurumu olan SGK entegre olarak çalışması sonucu şifresiz ortamda bilgilerine ulaşabiliyorlar.

T.C. kimlik no ile SGK sorgulama ekranı iş dünyasında yaşanan uzun kuyruklara son verdi desek yeridir. Çünkü pirimlerini öğrenmek isteyen çalışanlar SGK müdürlüklerinde uzun kuyruklar oluşturmuşken şimdi ise akıllı telefonlar sayesinde bir cep telefonu kullanımı kadar yakında hayatımızın içindeki yerini alıyor. İster bilgisayarınızın ekranından ister cep telefonunuzdaki uygulama sayesinde artık bilgiye ulaşmak daha hızlı daha güvenilir bir halde.
SGK e-devlet uygulamasıyla yaptığı işbirliği sonucu e devlet üzerinden işlem yaptırmak isteyenler, e – vatandaş şifresini alarak SGK'nın E – SGM sitesinden ya da e – devlet üzerinden sorgulama işleminizi yaptırabilirler. Bunun için gereken şey açılan ekranda kimlik numaranız ile e – vatandaş şifresini girmek olacaktır. Daha sonra ise de ekrandan kurumunuz ile ilgili seçenekleri seçerek sorgulama bilgilerinize ulaşmaktır. e-devlet şifreniz yoksa TC kimlik No ile SGK sorgulama işleminizi şifresiz sorgulama ekranını olan E – SGM üzerinden yapabilirsiniz. E – SGM sayfasına girin, daha sonra bağlı olduğunuz seçeneği (4/a, 4/b, 4/c) seçip T.C. kimlik no ile giriş yapmak.