Etiketler

Şifresiz SGK Sorgulama

Türkiye nufus olarak dünyanın bir çok ülkesinden daha fazla nufusa sahiptir. Hatta bazı şehirleri bile bir ülkenin nufusunu yarı yolda bırakacak büyüklüktedir. Durum böyle olunca SGK bazı ihtiyaçları karşılamak adına elektronik ortamlara çalışanların bilgilerini taşımıştır. Kurum şifresiz SGK sorgulama işlemlerini yaparak zorlukları bertaraf etmiş ve hem çalışan hem de işveren rahat bir nefes almıştır.

Sosyal Güvenlik Kurumu ile ortak çalışan e devlet uygulaması ile internetin olduğu her yerden bu hakkınızdaki bilgileri ayrıntılarıyla öğrenebilirsiniz. Ama sorun şu ki şifresiz SGK sorgulama, kurum üzerinden yapılırken, e devlet üzerinden şifreli olarak olarak yapılabiliyor. Ama PTT şubelerniden 4 tl karışlığı alacağınız şifre ile ömür boyu kullanbilirsiniz. Ama belirli zaman aralığında bu şifreyi internet üzerinden değiştirmeniz gerekiyor.

Şifresiz SGK sorgulama işlemlerini de internet üzerinden yapmak için E – SGM adresine gitmeniz ya da aşağıdan erişebilirsiniz.


Sistem 4/a, 4/b ve 4/c'li çalışanların yanı sıra BAĞ-KUR çalışanlarınını da kapsamar. Sadece T.C. kimlik bilgileriniz sizin tüm çalışma hayatınızın pirim ödemelerini hatta bu bilgiler doğrultusunda ne zaman emekli olacağınızı sorgulayabilirsiniz.

Yasaların sürekli değişmesi bilgiye olan ihtiyacı artırıyor. Yeni yapılan yönetmelikler, yeni çıkan kanunlar ve kanun hükmündeki kararnameler bilgi kirliliğine yol açıyor. Bu kirliliği önlemek amacı ile bakanlık alo 170 hattını kurarak SSK'lılara hizmet veriyor.