Etiketler

SGK sorgulama


Türkiye'de çalışanların özlük hakları, anayasalarda belirtilen kanunlar ile koruma altındadır. Devletin işçiler ve işverenler için kurduğu Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aracılığı ile kişiler resmi bilgilerini internet üzerinden öğrenebilme şansları bulunuyor. SGK üzerinden gerçekleşen SGK sorgulamaları sayesinde müdürlüklerde koşturmacaya son...
Yapılan bu adımın yanı sıra çalışanların resmi bilgileri e devlet üzerinden de bilgilendirme yapmaktadır. Erişem kolaylığı sağlayan bu sistem bünyesinde üç farklı kurumun olan BAĞ – KUR, emekli sandığı ve SSK birleştirilmesi ve tek bir çatı altında toplanmasıyla e devlet SGK sorgulamaları adı altında hizmet vermektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yaptığı bu hizmet ile çok daha kapsamlı alanlarda sorgulama olanağı sağlar. Pirim ödemeleriniz, pirim detaylarınız, Hizmet dökümü belgesi, sağlık hizmetleri hakkında bilgi, emekli maaşınız, ne zaman emekli olabileceğiniz gibi bir çok sitenin içeriğinde yerini alır. 4A, 4B ve 4C kapsamında hemen hemen her konuda bilgiye ulaşabilir, sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Ödemelerinizi yine buradan yapabilir ve zaman ve enerji kaybına son verebilirsiniz.

e - devlet ile ortak çalışan kurum tüm SGK sorgulamalarını PTT'den alacağınız e – vatandaşlık şifreniz ile gerçekleştirebilirsiniz. 


SGK üzerinden yapacağınız sorgulamalar için şifreye ihtiyacınız yoktur. (T.C. kimlik bilginiz ve sicil numaranız yeterlidir.) Ama e devlet üzerinden yapılan sorgulamalar şifre almanızı gerektirir.
NOT: Sosyal Güvenlik Kurumu Alo 170 hattını kurarak telefon üzerinden de hizmetlerini sürdürmektedir.