Etiketler

SGK aylık sorgulama

Çalışan belli bir zaman diliminde sigorta pirimlerini ödediği zaman emekliliği aklından geçirir. Yaşlanınca rahat bir aylığın hesaplarını yapar. Emekli maaşı pirim ödemelerine göre değişiklik gösterebilir. SGK aylık sorgulama yaparak bu bilgilerine şifresiz olarak erişebilir. 


 Kurumun resmi internet sitesi üzerinden SGK aylık sorgulamayı ücretsiz olarak yapabilirsiniz. Ya da e devlet üzerinden öğrenebilirsiniz. Aylık bilgilerinize etki eden en önemli şeylerden biri de pirim günlerinin maaşınız üzerinden ödenmesi ve pirim günlerinizin eksiksiz olarak yatırılması etki edecektir. Yüksek maaş üzerinden yatırılan pirim tutarı ile askari ücret üzerinden yatırılan pirim ödemeleri tabiki de emekli aylığınıza etki edecektir. Aylık tutarına etkileyen diğer faktör ise de işe giriş tarihidir. Erken işe başlayan ve pirimlerini eksiksiz ödeyen kişi de emeklilik durumunda alacağı tutarda pirimlerine paralel olarak artacaktır.

SGK AYLIK SORGULAMA ekranından kimlik bilgilerinize ihtiyaç duyacaksınız. Sigorta sicil numaranıza da ihtiyacınız olacaktır. e-devlet üzerinden de SGK AYLIK SORGULAMA yapabilmeniz için de şifreye ihtiyaç duyacaksınız.